Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otkazao je trening koji se u četvrtak trebao održati u trening kampu u Neuruppinu.

Nakon remija protiv Albanije (2-2) nakon kojeg hrvatska reprezentacija imao samo jedan bod u prva dva kola EURO-a, Dalić je dao igračima slobodno.

Već uobičajeno, na prvom treningu nakon utakmice vježbaju samo igrači koji nisu bili u početnih 11, dok prvotimci imaju regeneraciju. Ovoga puta izbornik je dao slobodno i ostatku momčadi kako bi se ekipa odmorila i “resetirala” uoči ključne utakmice protiv Italije.

Dva izgubljena boda protiv Albanije golom primljenim u sudačkoj nadoknadi stavili su “Vatrene” u tešku poziciju. Protiv aktualnih europskih prvaka sada ima igra samo pobjeda, a možda čak niti ona neće biti dovoljna.

Izbornik je na konferenciji za medije istaknuo kako protiv “Azzurra” za nas počinje nokaut faza.

“Nismo prošli skupinu i za nas s Italijom počinje nokaut faza. Pobjeda nas drži na životu, neriješeno i poraz nas izbacuju s ove priče,” poručio je Dalić.

Od petka “Vatreni” se vraćaju uobičajenom ritmu. Do utakmice protiv Italije, koja je na rasporedu 24. lipnja, hrvatski igrači će imati tri treninga. Onaj posljednji, trebao bi se održati u nedjelju Leipzigu, gdje se igra utakmica, no možda Dalić ponovo povuče potez kao i prije Albanije, kada je posljednji trening odradio u kampu umjesto na stadionu u Hamburgu.

Od Neuruppina do Leipziga ima 255 km, slično kao i od Neuruppina do Hamburga (215km) pa bi hrvatska vrst u nedjelju mogla trenirati u svojoj bazi, a potom se autobusom uputiti u Leipzig.