Ovo je EURO, nema lakih suparnika i ako smo bolji moramo ranije osigurati pobjedu, poručio je talijanski nogometaš Federico Chiesa nakon 2-1 pobjede protiv Albanije u prvom kolu skupine B, u kojoj nastupa i Hrvatska.

Albanija je šokirala Talijane golom već u 22. sekundi susreta, ali su aktualni europski prvaci već do 16. minute okrenuli rezultat i poveli 2-1, što je bio konačan rezultat.

„Razdrmao nas je taj rani pogodak i dobro je djelovao na nas. Odmah smo krenuli s napadima, preokrenuli smo rezultat, a zaslužili smo i više pogodaka. Na kraju smo vrlo malo riskirali i moramo se poboljšati u tom privođenju utakmice kraju. Na ovoj razini se svašta može dogoditi u završnici, svaki suparnik te može kazniti“, rekao je napadač Italije.

„Izbornik je od nas zatražio kontrolu nad igrom. Mislim da smo mogli imati više okomitijih dodavanja u nastavku, ali je na kraju ovo ipak vrlo dobar početak prvenstva. Ljudi se prema nama ponašaju kao da smo autsajderi, a mi smo imali jako dobru izvedbu. Sada nam slijedi još veći test, ogled protiv sjajne Španjolske“, dodao je Chiesa, dok je slično ogled protiv Albanaca komentirao talijanski izbornik Luciano Spalletti.

„Vidjeli smo puno dobrih stvari u ovom susretu, ali ništa neće biti od svega ako ih ne ponavljamo ubuduće i dodatno poboljšavamo. Žao mi je što nismo zabili treći pogodak čime bi slomili suparnika. Izgradili smo neke mogućnosti da krenemo prema naprijed, ali bi se onda vraćali. To nije dobro. Albanije se podigla, uvukli smo se u obranu, ali na kraju se pišu tri boda i to je najvažnije“, kazao je Spalletti.