Protekla dva tjedna, od 1. do 12. svibnja, učenici đurđevačke gimnazije proveli su u zanimljivom druženju s učenicima iz Gimnazije Andreja Sladkoviča iz Krupine u Slovačkoj, javljaju iz gradske uprave.

Tako je 23 učenika iz Slovačke provelo 11 dana u Đurđevcu u okviru Erasmus+ projekta „The Lifestyle and its Impact on the Environment in Regions of Croatia and Slovakia“.

đurđevac slovačka (4)

Tijekom gotovo dva tjedna koliko su učenici surađivali, jedni drugima su predstavili vlastite regije, gradove i školu. Također su se bavili temama ekologije, razvrstavanja otpada i održivog razvoja pa su tako posjetili Đurđevačke pijeske i posjetiteljski centar.

đurđevac slovačka (2)

Učenici su posebice uživali u raznolikim aktivnostima povodom dana drugačije nastave te raznim radionicama koje su obuhvatile proučavanje jezičnih sličnosti, kulture i tradicionalnih jela. Okušali su se i u praktičnim vještinama poput kuhanja, izrade narukvica i različitih igara.

đurđevac slovačka (3)

Pronašli su puno sličnosti sa svojim vršnjacima iz Slovačke, sklopili nova prijateljstva te su jednoglasno zaključili da je druženje prekratko trajalo.