Vaterpolistice Hrvatske poražene su u četvrtfinalu Europskog prvenstva u nizozemskom Eindhovenu, bolja je bila reprezentacija Španjolske 17-6 (5-2, 4-3, 3-0, 5-1).

Za Hrvatsku je Iva Rožić postigla dva pogotka, dok su po jedan dodale Jelena Butić, Kiara Brnetić, Neli Janković i Bruna Barišić. Na drugoj strani Španjolke su predvodile Pili Pena i Paula Camus, obje su postigle po četiri gola.

Španjolskoj nije dugo trebalo da se odvoji te je prva četvrtina završila vodstvom 5-2 aktualnih europskih prvakinja. U drugoj dionici povećale su Španjolke na 6-2, ali potom suparničku mrežu pogađaju Barišić i Butić za 4-6.

Bio je to posljednji, kakav takav, rezultatski kontakt koji je imala Hrvatska. Pobjegla je potom Španjolska na 8-4 i 9-5, a sve je zaključeno nizom pogodaka Španjolki u trećoj četvrtini. Napadački je Hrvatska ostala bez gola u trećoj četvrtini, Španjolska je zabila tri za 12-5 čime je dvoboj riješen.

U preostalim četvrtfinalnim ogledia igraju Nizozemska – Velika Britanija, Grčka – Francuska i Italija – Mađarska.

Hrvatske vaterpolistice zaustavljene su tako u četvrtfinalu, baš kao i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine. Tada su bolje od Hrvatica bile Talijanke. Inače, na posljednjem EP slavile su upravo Španjolke koje su u Hrvatskoj proslavile treći naslov europskih prvakinja u svojoj povijesti.

Hrvatskoj u nastavku prvenstva ostaje borba od pete do osme pozicije.

EP vaterpolistica, četvrtfinale:

Španjolska – Hrvatska 17-6 (5-2, 4-3, 3-0, 5-1)