Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima uspješno je otvorila nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu nakon što je u 1. kolu D skupine pobijedila Mađarsku sa 92-24.

Iako je razlika u kvaliteti bila evidentno na strani Hrvatske, odabranici izbornika Siniše Kuharićevi od početka su suparnika shvatili maksimalno ozbiljno.

“Cilj je bio razigrati igrače koji inače malo manje igraju, zadovoljan sam jer nam je pristup bio pravi, bez obzira na razliku u kvaliteti ozbiljnost je bila vidljiva, uz ovakav pristup vjerujem da imamo dobre šanse za pobjedu i u utakmici protiv Bugarske, koja je na rasporedu u četvrtak,” kazao je izbornik koji je priliku dao svim igračima u rosteru.

Dino Sinovčić je bio najbolji hrvatski strijelac sa 20 koševa, a dodao je i šest asistencija, Ante Štimac je ubacio 18 koševa uz  sedam asistencija, dok je Ademir Demirović ubacio 14 koševa.

“Obrana mora biti naš forte, iz dobre obrane uvijek proizlazi puno lakih napada i lakih poena. Obranu moramo podići na još jedan viši nivo, jer kako prvenstvo bude odmicalo tako će nam dolaziti teži suparnici. Znali smo da smo puno kvalitetniji od Mađara, ali trebalo je zadržati ozbiljnost i koncentraciju, razigrati neke igrače, a i meni je dobro došla jedna ovakva utakmica jer se još osjeti malo umora i od natjecanja u Madeiri i od putovanja za Sarajevo. Ovo je za mene bila idealna utakmica za malo ući u ritam,” dodao je Sinovčić, koji je 12. lipnja postao svjetskim prvakom u paraplivanju na 100 metara leđnim načinom u Madeiri, a u utorak je već bio uz reprezentaciju u Sarajevu.