U porečkoj dvorani Žatika održan je ždrijeb Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina, koje će u rujnu ove godine biti održano u Poreču.

Hrvatska će igrati u skupini A zajedno s Portugalom, Španjolskom i Francuskom. Skupinu B čine Ukrajina, Finska, Slovenija i Italija.

Treće Europsko prvenstvo u futsalu za igrače do 19 godina održat će se od 3. do 10. rujna.

“Sretan sam i ponosan da mogu pozdraviti sve sudionike, kojima čestitam na plasmanu, i hvala Uefi na čelu s predsjednikom Čeferinom što nam je ukazao povjerenje ovim domaćinstvom. Uživat ćemo u rujnu u lijepim potezima i neka pobijedi najbolji. Osim toga, želim istaknuti da sam ponosan na rezultate naših futsalskih reprezentacija i klubova, to je temelj za daljnja ulaganja i uvjeren sam da ćemo nastaviti ostvarivati dobre rezultate,” rekao je za HNS predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Ambasador turnira, proslavljeni hrvatski reprezentativac i sadašnji član stručnog stožera Zlatka Dalića, Vedran Ćorluka, poručio je: “Mi svi jako volimo mali nogomet, jako volim tu povezanost s loptom. Neka mladi igrači na ovom natjecanju vide gdje su među svojim vršnjacima, usporede kvalitetu i pokušaju biti bolji od suparnika,” kazao je.

Branitelj naslova je Španjolska, koja je bila i prethodni domaćin Europskog prvenstva, dok je Hrvatska na premijernom izdanju ovog natjecanja ušla u finale i osvojila srebro.