Članovi splitskog Marjana Lena Stojković i Toni Kanaet plasirali su se u finale trećeg dana Europskog tekvondo prvenstva koje se održava u Beogradu.

Do novih medalja stigli su brončani olimpijac Toni Kanaet u kategoriji do 80 kilograma kao i dvostruka svjetska i dvostruka europska prvakinja Lena Stojković do 49 kg. Oboje su izborili finala koja su na rasporedu od 18 sati.
Kanaet je na putu do finala u prvom kolu bio slobodan, u drugom je slavio protiv Čeha Ludwiga s 2-0 da bi četvrtfinalnom pobjedom protiv Danca Hrnica osigurao novu europsku medalju, svoju šestu u karijeri na prvenstvima starog kontinenta. U polufinalu je Kanaet s novih 2-0 pobijedio odličnog Nedžada Husića iz Bosne i Hercegovine iako je u toj borbi bilo i više od samog sportskog dijela jer je Kanaetu još uvijek svježe sjećanje na lom noge koji ga je udaljio od plasmana u Pariz na olimpijske igre, a koji se na Grand Prixu dogodio upravo protiv Husića.

Fantastična je bila Lena Stojković, dvije godine zaredom najbolja sportašica Hrvatske u izboru HOO-a, prošle godine i najbolja u izboru SN-i te peterostruka uzastopna zlatna na svjetskim i europskim prvenstvima te europskim igrama.
Lena je na putu do novog finala kategorije do 46 kilograma slavila protiv Azerbajdžanke Hasanzade s 2-0, Cipranke Kouttouki još jednom s 2-0 te Ukrajinke Nahurne, i treći put s 2-0.

Dodajmo da su odlični bili Marko Golubić i Doris Pole iz zagrebačkog Metalca koji su ostali korak kratki za nove hrvatske medalje. Marko je turnir otvorio s dvije odlične pobjede protiv Nizozemca i Turčina da bi ga u četvrtfinalu s tijesnih 1-2 u rundama zaustavio svjetski i europski prvak te olimpijski doprvak Britanac Bradly Sinden. Marko je svakako odličnom predstavio najavio olimpijske igre u Parizu gdje će, vjerujemo doći još spremniji i još bolji.

Doris Pole je nastavila s pehovima, nakon što je tri sekunde prije kraja ostala bez vize za Pariz sada je sekundu prije kraja ostala bez medalje na europskom prvenstvu. Nakon pobjede protiv Norvežanke 2-0 u rundama u drami četvrtfinala protiv domaće predstavnice Perišić Doris je imala 1-1 u rundama i vodstvo 5-3 do zadnje sekunde kada je primila udarac i izgubila borbu.