Rukometaši Švedske osvojili su brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj svladavši u nedjeljnom dvoboju za 3. mjesto domaću reprezentaciju s 34-31 (18-12).

Otkako su na početku dvoboja serijom 3-0 zaostatak od jednog gola (1-2) pretvorili u dva pogotka prednosti (4-2), švedski rukometaši su ostatak utakmice proveli u vodstvu koje je variralo od +2 do +7. Pobjeda Švedske nijednog trenutka nije bila upitna ponajviše zahvaljujući sjajnom vrataru Andreasu Palicki koji je obranio 19 od 43 šuta.

Švedske strijelce je predvodio Felix Claar s osam golova, a Sebastian Karlsson ih je postigao sedam.

U njemačkoj reprezentaciji najefikasniji je bio Renars Uscins s osam pogodaka, a po četiri su postigli Johannes Golla i Lukas Mertens. Vratar Andreas Wolff imao je devet obrana.

Peterostruki europski prvaci Šveđani su osvojili svoju sedmu medalju na kontinentalnom natjecanju, a ovo im je prva bronca pa su sada popunili kolekciju odličja. Njemačka je ostala na dva zlata, jednom srebru i jednoj bronci.

Finalni dvoboj Francuske i Danske u Lanxess Areni u Koelnu započet će u 17.45 sati.

Francuzi će u svom četvrtom finalu tražiti put prema četvrtom naslovu, a Danci će pokušati doći do trećeg europskog naslova.