Danska, Švedska i Norveška uvjerljivim su pobjedama otvorile Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj.

Aktualni svjetski prvaci Danci su u susretu 1. kola F skupine u Munchenu porazili Češku sa 23-14.

Česi su odigrali odlično prvo poluvrijeme koje je završilo 9-9, no u nastavku nisu uspjeli parirati jednom od najvećih favorita EP-a Danci su drugi dio dobili s devet razlike primivši tek pet golova.

U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Mikkel Hansen s pet, te Symon Pytlick sa četiri gola, dok je kod Čeha najefikasniji bio Vojtech Patzel sa četiri gola.

U prvom susretu iz ove skupine Portugal je bio bolji od Grčke sa 31-24. Portugal je predvodio Francisco Costa sa šest golova, a Grčku Charalampos Mallios, Savvas Savvas i Christos Kederis sa po pet golova.

Norveška nije imala previše problema protiv Poljske u susretu 1. kola skupine D slavivši sa 32-21. Norvežani su već na poluvremenu imali pet razlike, a u nastavku su samo odradili posao.

Sander Sagosen je zabio šest, a Magnus Rod pet golova na norveškoj strani, dok je Szymon Sicko predvodio Poljsku s pet golova.

U drugom dvoboju iz ove skupine Slovenija je pobijedila Farske Otoke sa 32-29.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje je završilo 13-13, Slovenija je u nastavku zaigrala daleko bolje ostvarivši pobjedu. Sloveniju su do pobjede predvodili Aleks Vlah s osam, te Miha Zarabec sa sedam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Elias Ellefsen a Skipagotu s devet i Hakun West Teigum s osam golova.

U susretu iz skupine E Švedska je u Mannheimu pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 29-20. Šveđani su već nakon prvog poluvremena imali uvjerljivih 14-7.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Hampus Wanne s devet golova, dok je BiH, koju vodi Irfan Smajlagić, predvodio Adin Faljić sa četiri gola.

U drugom susretu iz ove skupine Nizozemska je porazila Gruziju sa 34-29. Dani Baijens i Rutger ten Valde sa po šest golova bili su najefikaniji u nizozemskim redovima, dok je Gruziju predvodio Giorgi Tskhovrebadze s devet golova.