Anđelo Kvesić nastavio je impresivan niz osvojenih odličja i plasirao se u finale teške kategorije na EP-a u karateu u Zadru, a ostvario je to nakon velike drame s nizom preokreta i osvojenih poena u završnici.

Tek u posljednjoj minuti izborio je uvjerljivu pobjedu protiv Norvežanina Ismaila Bellemkhannatea u 1. kolu, a završilo je 6-0.. Protiv Nijemca Nikolaia Sekota vodio je do dvije sekunde prije završetka. Sekot je najprije izjednačio, a u ostatku uputio udarac koji je mogao značiti prolaz dalje. VAR provjerom bod nije priznat, pa je na”senshu” ili pravilo prvog osvojenog boda Kvesić izborio četvrtfinale. Za plasman među četiri najbolja Turčin Furkan Kadir Genc je vodio, ali je opet u posljednjoj minuti Anđelo preokrenuo rezultat i ostvario uvjerljivu pobjedu 8-1.

Velilka drama i u polufinalnom dvoboju protiv Anesa Bostandžića. Predstavnik BiH dugo je vodio 1-0, a tada je uslijedio Kvesićev udarac nogom u tijelo, dvije sekunde prije kraja, koji je presudio plasman u finale rezultatom 2-1.

“Bilo je izuzetno teško, ali jako mi je drago što sam na EP u našoj zemlji već sada osigurao medalju”, rekao je Anđelo Kvesić kojem je to 14. medalja na velikim natjecanjima, osma na EP-ima. Do sad je dva puta bio zlatni, pojedinačno u Gaziantepu 2022, te kao član zlatne ekipe u Poreču godinu dana ranije.

U subotu koju minutu iza podneva Anđelo Kvesić borit će se za zlato u teškoj kategoriji protiv Talijana Mattea Avanzinija.

Lea Vukoja (-68 kg) je ispala u četvrtfinalu od Španjolke Mejias Nieto, a u prvi nastup bio je završni za Nikolinu Golomboš (+68 kg), te Saru Malčec i Dina Huića (kate).Od naših danas još nastupaju Ivan Kvesić (-84 kg), Ivan Martinac (-75 kg) i Mia Čačko (-61 kg).