EP hrvanje: Bronca za Kamenjaševića

24. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sport EP hrvanje: Bronca za Kamenjaševića

Igor Kralj/PIXSELL


Hrvatski hrvač Antonio Kamenjašević osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom na Europskom prvenstvu u Varšavi.

Na putu do bronce Kamenjašević je u kvalifikacijskoj borbi pobijedio Grka Georgiosa Prevolarakisa, da bi u osmini finala izgubio od predstavnika Mađarske, kasnijeg prvaka, Tamasa Lorincza. Uslijedio je repesaž u kojemu je pobijedio Rumunja Iliea Cojocariu, Bjelorusa Cimura Beredjeva i Nijemca Michaela Felixa Widmayera u brobi za broncu.

Antonio Kamenjašević do sada je osvajao svjetske i europske medalje u mlađim uzrastima, 2014. srebro na SP za kadete, 2016. srebro na SP za mlađe seniore, te 2017. također srebro na EP za mlađe seniore. Ovo je njegova prva velika medalja u seniorskom uzrastu.

Alen Fodor će u nedjelju imati priliku kroz repasaž doći do borbe za broncu u kategoriji do 72kg. Protivnik mu je Ukrajinac Jevtušenko.
Od naših ostalih hrvača prvenstvu su nastupili Filip Šačić, Vjekoslav Luburić i Marko Koščević, no ovog puta ispali su u ranijoj fazi natjecanja te nisu uspjeli doći do borbe za medalju.
(Hina)

Facebook Comments