Nakon Europskog prvenstva gimnastičara talijanski Rimini će biti domaćin i smotre najboljih europskih gimnastičarki, gdje će nastupiti pet hrvatskih reprezentativki.

Tako će premijeru u Riminiju, u četvrtak na kvalifikacijama, imati Tijana Korent, Sara Šulekić, Tina Zelčić, Christina Zwicker i Mila Prpić. U kvalifikacijama će nastupiti 155 djevojaka iz 38 europskih zemalja. Na ovo prvenstvo nije otputovala Ana Đerek, 25-godišnja Splićanka pretrpjela je još jednu tešku ozljedu u karijeri.

Tijana Korent ima bogato iskustvo nastupanja na europskim smotrama, a Čakovčanka je i dalje motivirana za odlične rezultate. Korent je dvaput bila u finalima europskih prvenstva, 2013. u Moskvi te sedam godina poslije u Mersinu.

„Zdravstveno sam dobro, još uvijek imam malih problema s leđima i ramenom, ali nadam se da to neće puno utjecati na moju izvedbu u četvrtak. Vidjet ćemo kako će proći kvalifikacije obzirom da je ovo europsko prvenstvo i konkurencija je vrlo jaka. Puno ekipa se priprema i za Olimpijske igre. Konkurencija je stvarno dobra, ali ako odradim svoje, mogu samo čekati i vidjeti kako će druge cure odraditi i što će biti na kraju dana“, najavila je Korent.

Sara Šulekić i Tina Zelčić nakon dobrih nastupa u kvalifikacijskim svjetskim kupovima za Olimpijske igre nadaju se da to mogu ponoviti i u Riminiju.

„Super se osjećam i mislim da sam se uspjela rekuperirati u ovih tjedan dana nakon Dohe. Želja mi je biti među prvih dvanaest što bi se moglo dogoditi ako odradim svoju vježbu sa što manjim odbitkom, što čišće. Što se tiče novog težeg saskoka, treneru Marku Brezu i meni to trenutno ovdje nije cilj“, rekla je Šulekić, dok je Zelčić poručila.

„Osjećam se spremno s obzirom na to da smo prošlih nekoliko mjeseci imali dosta natjecanja i borili se za Olimpijske igre. Na kraju mi je olimpijska smotra pobjegla samo za taj jedan jedini bod, ali što je tu je. Okrećem se Europskom prvenstvu“.

Christina Zwicker imala je želju na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu putem višeboja osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. U samom naumu spriječila ju je još jedna ozljeda u karijeri, a sada se 21-godišnja Zagrepčanka vraća na međunarodnu scenu.

„Treninzi su prošli dobro, osjećam se spremno, probala sam sve sprave. Sprave su iste one kakve imam i u dvorani u kojoj treniram tako da tu nije bilo nekih iznenađenja niti većih promjena. Imala sam stres frakturu jedne kosti stopala koja je onda zahtijevala i dugotrajnu imobilizaciju i oporavak. Međutim, to je sada iza mene, počela sam ponovno raditi višeboj koji ću raditi i na ovom natjecanju“, kazala je Zwicker.

Seniorske kvalifikacije na rasporedu su u četvrtak s početkom u 10 sati. Hrvatske predstavnice nastupaju u trećoj skupini koja se održava od 15.30 do 17.35 sati. Kvalifikacije završavaju oko 20 sati. Finala po spravama održavaju se u subotu od 16.25 do 19.45 sati.