Branitelji naslova Portugal i Ukrajina prvi su polufinalisti Europskog prvenstva u futsalu u Nizozemskoj.

Portugalci su u prvom četvrtfinalu teškom mukom s 3-2 eliminirali debitanta Finsku, koje vodi bivši hrvatski izbornik Mićo Martić. Portugalci su u dvorani Ziggo Domeu u Amsterdamu poveli u četvrtoj minuti kada je zabio Afonso Jesus, a iznenađenje turnira Finci su izjednačili u desetoj minuti golom Miikea Hosije. Pet minuta kasnije Portugalci su ponovno poveli novim golom Afonsa Jesusa.

U drugom poluvremenu hrabri Finci dolaze do novog poravnanja u 27. minuti, strijelac je bio Panu Autio, a tri minute kasnije novo vodstvo i pobjedu Portugalaca izborio je Miguel Angelo.

U drugom susretu Ukrajina je slavila protiv polufinalista s posljednja dva Europska prvenstva Kazahstana s 5-3. Ukrajinci su poveli golom Petra Šoturme u 15. minuti, dok su u drugom poluvremenu prednost povećali Ihor Korsun u 25. i Mihajlo Zvarič u 30. minuti.

Douglas Junior smanjio je zaostatak Kazahstanaca u 34. minuti, ali nisu uspjeli napraviti preokret. Do kraja susreta za Ukrajinu su zabili još Volodimir Razuvanov (39) i Yaroslav Lebid (39), a za Kazahstan dvaput je zabio Biržan Orazov (38, 40).

Ukrajina je bila mu kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom, koja je slavila dvaput protiv videprvaka iz 2001. i 2003. godine.

U utorak igraju Rusija-Gruzija i Slovačka-Španjolska. Rusi su bili europski prvaci 1999., Gruzijci i Slovaci su debitanti, a Španjolci su bili prvaci Starog kontinenta 1996., 2001., 2005., 2007., 2010., 2012. i 2016. godine.

Polufinala su 4. veljače, a finale i meč za treće mjesto 6. veljače.

(Hina)