Hrvatska reprezentativka Ema Sgardelli osvojila je srebrnu medalju na Europskom karate prvenstvu u Larnaci u konkurenciji mlađih seniorki u kategoriji do 50 kg.

Ema je bila slobodna u 1. kolu, a na putu do finala je ostvarila uvjerljive pobjede protiv Azerbajdžanke Khumar Alibayove (4-0), Slovakinje Lucije Mrazove (7-1) i Španjolke Sofie Line Verdes (5-1).

U finalu je izgubila od Francuskinje Assme Charif sa 2-4.

Dario Gluhinić, također u natjecanju mlađih seniora u kategoriji +84 kg izgubio je dvoboj za brončano odličje od Crnogorca Nemanje Jovovića sa 0-1.

U Larnaci je održano i EP za kadete i juniore, a Hrvatska je osvojila još šest medalja.

Osvajači juniorske bronce su Mia Čačko (-66 kg) i Max Fajerbach (+76 kg). Čačko je uvjerljivo nadvisila Rumunjku Antoniu Manicu sa 12-2, dok je Fajerbach bio bolji od Belgijanca Jadoula Erwana sa 2-1.

Kadetsko srebro pripalo je Lovri Maslovu (-52 kg), koji je u finalu minimalno izgubio od Belgijanca Matta Rombeauxa sa 0-1, a bronce su osvojili Aida Trstenjak (-47 kg), Korina Klarić (-54 kg), te kadetsko juniorska muška ekipa u katama.

Trstenjak je bila bolja od Latvijke Jevgenije Konajeve sa 4-1, Klarić je svladala Engleskinju Anthony Shanae sa 2-0, a u kadetsko-juniorskom susretu za broncu hrvatska vrsta pobijedila je selekciju Crne Gore.

Na EP u ciparskom gradu Larnaci sudjelovalo je ukupno 1.114 karatista iz 48 zemalja.