EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Tko će biti novi župan Koprivničko-križevačke županije?

29. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Tko će biti novi župan Koprivničko-križevačke županije?


Utrka za koprivničko-križevačkog župana, kako pokazuju rezultati istraživanja agencije Ipsos za Prigorski.hr mogla bi biti napeta i krajnje neizvjesna do posljednjeg prebrojanog listića.

Istraživanje je provedeno na 976 punoljetnih građana metodom osobnog razgovora od 12. do 21. siječnja 2021. godine, a maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

Naime, da se danas održavaju županijski izbori raspoloženje birača ukazuje da bi Darko Koren (MREŽA) osvojio 27,8 posto glasova, nezavisni Željko Lacković 25,4 posto, a Ratimir Ljubić (HDZ) 20,7 posto potpore birača. Mladen Kešer (SDP) i uz eventualnu potporu HSS-a ima 16,7 posto potpore birača.

anketa izbori5

Koren, Lacković, Kešer

U ovom trenutku vrlo je izgledno da će Darko Koren na izbore s HDZ-ovim Ratimirom Ljubićem. Mladen Kešer je najavio izlazak na izbore, ali još nije poznat njegov kandidat za zamjenika ili zamjenicu, dok Željko Lacković još nije istaknuo kandidaturu.

Provedeno je i istraživanje raspoloženja birača s tri kandidata u utrci za čelno mjesto Koprivničko-križevačke županije.

Darko Koren uz potporu MREŽE i HDZ-a ima 41,3 posto potpore birača. Slijedi Željko Lacković (NEZ) s 28,8 posto potpore, a Mladen Kešer (SDP-HSS) 18,6 posto. Neodlučnih birača je nešto više od 11 posto.

anketa izbori4

Bitka za svaki glas u duelu Koren – Lacković

koren lackovic

Istraživanje je pokazalo da Darko Koren uz potporu birača MREŽE i HDZ-a ima potporu od 46,6 posto, a uz potporu SDP-ovih i HSS-ovih birača nezavisni Željko Lacković ima potporu od 45,3 posto. Neodlučnih je nešto više od 8 posto.

anketa izbori

Ovi rezultati istraživanja ukazuju na startne pozicije uoči svibanjskih izbora, ali već je sada vidljivo da će važan biti svaki glas.

Zaslužuje li Darko Koren još jedan mandat?

Istraživanje je pokazalo da 42 posto ispitanika smatra da sadašnji župan Darko Koren zaslužuje još jedan mandat, dok 48,4 posto smatra da je došlo vrijeme za promjene.  Ne zna 9,6 posto.

anketa izbori3

U subotu donosimo raspoloženje birača u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu u utrci za župana Koprivničko-križevačke županije.

 

Facebook Comments