[EKSKLUZIVNO] ĐURĐEVAC POSTAJE SVEUČILIŠNI GRAD

15. studenoga 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [EKSKLUZIVNO] ĐURĐEVAC POSTAJE SVEUČILIŠNI GRAD


Đurđevac postaje sveučilišni grad. Točnije, od iduće godine Sveučilište Sjever, inače sa sjedištem u Varaždinu i Koprivnici, otvorit će smjer računarstva i informatike te još jedan studij društveno-humanističkih znanosti.

Kako doznajemo Sveučilište Sjever pokrenulo je izradu Programskog plana za prediplomski stručni studij računarstva i informatike.

– Grad Đurđevac se obavezao osigurati tehničke uvjete za izvođenje nastave što ćemo i učiniti. Po pitanju prostora, Grad ima u svom vlasništvu prostor gdje će se odvijati predavanja – objasnio je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca i saborski zastupnik.

Spomenimo kako je upravo Lacković posljednjih tjedana intenzivno radio na tome da se Sveučilištu Sjever dodjeli dodatnih 10 milijuna kuna iz državnog proračuna, ne bi li se time osigurala sredstva za predavače. Isto je postignuto amandmanom na proračun nekolicine HDZ-ovih zastupnika, koji je, uzgred rečeno, bio jedini prihvaćeni amandman na proračun od njih više od 300.

– Ovime se nastavlja iznimno uspješna priča Avalona, đurđevačkoj tvrtki koja je u domeni internet usluga itekako postigla uspjeh, a nedavno ju je kupila poljska R22 Grupa, rastući holding tehnoloških tvrtki. Kako su odlučili ostaviti sjedište u Đurđevcu, potreba za radnom snagom će im biti značajna, a upravo ovaj studij nadovezuje se na to – kazao nam je Žaljko Lacković.

prigorski.hr