Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u srijedu, 3. listopada Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u prostoru Udruge Matice umirovljenika u Križevcima održao je tribinu pod nazivom „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“. Dan prije tribina je održana u Đurđevcu u zgradi INA-a, dok je u ponedjeljak tribina održana u Koprivnice. Križevci u bili treći grad i tako je završeno ovo trodnevno obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba.

Sudionicima tribine uvodno se obratio predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar, koji je zahvalio umirovljenicima na odazivu, naglasivši kako je njihova generacija cijelog života ulagala u ovo društvo te zaslužuje dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život. Također je uputio zahvale Županiji na podršci Savjetu i njihovom programu kojim se želi podići kvaliteta života osoba starije životne dobi.

Tribini je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio Savjetu na organizaciji ovih edukativnih tribina te naglasio važnost suradnje po pitanju brige za umirovljenike i starije osobe.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak okupljenima je govorio o pravima iz sustava socijalne skrbi, informacije o mirovinskom sustavu i mirovinskoj reformi predstavio je predsjednik Pintar, a članica Županijske skupštine Robertina Zdjelar govorila je o mogućnostima informatičkog opismenjavanja starijih osoba u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja.

IMG_7806 IMG_7807 IMG_7808 IMG_7809 IMG_7810 IMG_7813 IMG_7814 IMG_7815 IMG_7817 IMG_7818

prigorski.hr