Edukacija za najmlađe o prometnoj kulturi održana u Svetom Ivanu Žabnu

15. rujna 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Edukacija za najmlađe o prometnoj kulturi održana u Svetom Ivanu Žabnu


U Osnovnoj školi “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno u petak je bilo iznimno zanimljivo i poučno. Naime, s najmlađima u školi, učenicima prvih, drugih i trećih razreda održan je Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu.

Program, održan u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, započeo je interaktivnom prezentacijom koju je učenicima održao Domagoj Štetner, voditelj Programa prometne kulture za najmlađe. On je, na djeci zanimljiv i dinamičan način, učenicima približio pravila ponašanja u prometu, od pravila sigurnog  prijelaza preko ceste do učenja brojeva hitnih službi.

Drugi dio edukacije održan je na školskom igralištu, na kojem je postavljen prometni poligon sa vozilima. Svaki učenik je imao priliku provozati se poligonom, pazeći na pješake. Osim službenika udruga uključenih u program, mlađim učenicima su pomagali i njihovi stariji kolege, učenici osmih razreda.

Članovi Hrvatskog crvenog križa pokazivali su djeci pružanje prve pomoći na lutki, a predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice DVD Sveti Ivan Žabno prezentirali su dijelove vatrogasnog vozila. Djeca su imala prilike i “gasiti vatru” malim vatrogasnim šmrkom.

Učenici su, osim što su puno toga naučili, bili i vidno zadovoljni ovakvom vrstom edukacije. I to je svojevrsna “Škola za život”, priopćila je Vesna Benković, knjižničarka OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno.