„Učinkoviti resursi potrošnje hrane i energije“ bila je tema edukacije, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo za svoje zaposlenike. Edukacija je održana od 4. do 6. svibnja 2022. godine u prostorijama društva, vodila ju je dipl. ing. prehrambene tehnologije Marijana Staneković, a sudjelovalo je 10 djelatnika GDCK Koprivnica, javljaju iz Društva.

Odgovorno ponašanje prema hrani i racionalno korištenje energije važni su za očuvanje i zaštitu okoliša, a u ova izazovna vremena važna je i svaka moguća ušteda. Priprema hrane za korisnike iznimno je bitan dio djelovanja GDCK Koprivnica.

Edukacija 4

Kroz predavanja, radionice i rasprave polaznici su tražili načine dodatnog smanjenja gubitaka energije i sprečavanja bacanja hrane prilikom obavljanja svakodnevnih poslova. Podijelili su mišljenja, iskustva i probleme s kojima se suočavaju te kroz naučeno ponudili moguća rješenja i poboljšanja.

Bila je to četvrta edukacija o horizontalnim temama u sklopu projekta „Centar za pomoć u kući Koprivnica“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 14.884.891,35 kuna. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od svibnja 2020. do svibnja 2023. godine.

Edukacija 3

Projekt odobren je u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’ Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.