Eduard Krmpotić: U kojem je statusu regulacija prometa u Ulici Branitelja Hrvatske?

22. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Eduard Krmpotić: U kojem je statusu regulacija prometa u Ulici Branitelja Hrvatske?


Na drugoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca nezavisni vijećnik Eduard Krmpotić imao je jedno pitanje za gradonačelnika Marija Rajna vezano na pojačani promet u Ulici Branitelja Hrvatske.

-Građani konstatiraju da se u zadnje vrijeme jako pojačao intenzitet prometa, pa ih interesira u kojem statusu je regulacija prometa u toj ulici. -pitao je Krmpotić.

mario rajn (2)

Gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako je Ulica Branitelja Hrvatske trenutno državna prometnica i kao takva će biti do daljnjega.

-Svjesni smo povećanja intenziteta, imali smo i nekoliko sastanaka s predstavnicima stanara koliko nam je aktualna pandemija dopuštala. Ishođeno je idejno rješenje onoga što zovemo zapadna obilaznica grada i trenutno pristupamo ugovaranju izrade glavnog projekta. Riječ je o prometnici koja bi u budućnosti trebala biti odteretni pravac državne prometnice iz smjera Varaždina, a u naravi bi išla uz potok Koruška do Industrijske zone Nikola Tesla. -pojasnio je Rajn dodavši kako je trenutno u fazi ugovaranje glavnog projekta i razgovora s Hrvatskim cestama.

mario rajn

-Intenzitet prometa je povećan, naravno zbog kapitalnih projekata koji se trenutno događaju u gradu Križevcima, prvenstveno izgradnje drugog kolosijeka od Križevaca do mađarske granice. Iskreno, od jeseni će biti još intenzivnije s obzirom da kreće i nastavak izgradnje brze ceste prema Vojakovačkom Kloštru, a i naš projekt Aglomeracije ima isto određene zahtjeve u smislu dobave materijala, prvenstveno iz kamenoloma koji su upravo na tom pravcu. -kazao je Rajn te apelirao na strpljivost kod građana.

 

 

Facebook Comments