Gruzijske prijestolnica Tbilisi će od 24. do 26. ožujka biti domaćin najboljim džudašima i džudašicama na još jednom IJF Grand Slamu, a hrvatsku će predstavljati šest natjecatelja.

Na ovom džudaškom spektaklu, koji se održava u novoizgrađenoj dvorani „Sports palace“ koja može primiti 10,000 gledatelja, hrvatski predstavnici borit će se zajedno s više od 415 natjecatelja iz 61 države.

U Tbilsiju će se za bodove, koji vode na OI u Pariz 2024., boriti Iva Oberan (-63kg), Zlatko Kumrić (-100 kg), Marko Kumrić (-100kg), Petrunjela Pavić (-78kg), Ivana Maranić (+78kg) i Tina Radić (+78kg).

“Godina je dosta dobro počela za mene, već na prvom turniru na Grand Prixu u Portugalu osvojila sam medalju i tako otvorila sezonu na najbolji mogući način. Nakon toga su uslijedili trening kampovi odnosno pripreme i nastup na Grand Slamu u Taškentu gdje sam izgubila od Francuskinje u prvoj borbi. Ali evo, novo natjecanje, nova prilika za medalju, za nove bodove. Po prijavama izuzetno jak turnir, svi najbolji dolaze u Gruziju, tako da ne želim ništa unaprijed najavljivati, međutim u svakom slučaju dat ću sve od sebe i pokušati doći do samog kraja, odnosno do borbe za medalju i tako skupiti važne bodove. Ovo mi je ujedno i posljednje natjecanje prije Svjetskog prvenstva koje se početkom svibnja održava u Dohi. U svakom slučaju dat ću sve od sebe pa ćemo vidjeti kako će se to rezultirati”, kazala je Oberan koja je na 23. poziciji svjetske rang ljestvice u kategoriji -63 kg.

“Mislim da sam trenutno u dosta dobroj formi, prošli tjedan sam se vratila s kvalitetnog Olimpijskog trening kampa u Nymburku gdje sam zapravo prošla i analizirala sve svoje suparnice. Mislim da sam dosta dobro odradila, odlično sam se osjećala tako da mogu reći da sam u dobroj formi. Općenito ove godine sam dosta priprema prošla, dobro se osjećam, dobro radim, mislim da mi je forma na razini”, dodala je 23-godišnja Dubrovkinja.

Među šest odabranih za svoje mjesto izborio se i Kumrić koji je sezonu otvorio zaista dobro. Započeo je s brončanom medaljom na European Openu u Sofiji, da bi nastavio niz s finalom u Varšavi, odnosno srebrnom medaljom. Na nedavno održanom IJF Grand Slamu u Taškentu zaustavljen je u drugom kolu.

Kumrić možda u ovom trenutku nije rangiran na svjetskoj rang ljestvici, ali sigurno je jedan od najiskusnijih boraca kojeg ćemo imati priliku gledati ovog vikenda u užarenoj atmosferi u Tbilisiju.

“Što se tiče forme, glavni fokus je naravno na nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Katru, a što se tiče Grand Slama u Gruziji mislim da sam u dobroj formi, reguliranja kila i treninga. Svašta se može dogoditi, nikad ne znaš, tako sam očekivao i u Uzbekistanu, pa eto izgubiš bez veze jer si podcijenio nekoga”, rekao je Kumrić.