Od tri hrvatske džudašice koje su u srijedu izašle na tatami u Abu Dhabiju, samo je Karla Prodan uspjela ostvariti pobjedu, ali je zaustavljena u osmini finala kategorije do 78 kg na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, dok su Lara Cvjetko (-70 kg) i Petrunjela Pavić (-78 kg) poražene u prvim nastupima.

Iznenađujuće brzo svoj je nastup završila nekadašnja svjetska doprvakinja i aktualna osvajačica bronce na nedavnom Europskom prvenstvu u Zagrebu, 22-godišnja Samoborka Lara Cvjetko koja je bila slobodna u prvom kolu, a u drugom je za suparnicu dobila 33-godišnju Talijanku Kim Polling.

Talijanka je do pobjede došla tako što je 20 sekundi prije isteka osnovnog dijela borbe Cvjetko zaradila treću kaznu (shido) i tako izgubila borbu. Polling je kasnije dospjela do četvrtfinala, ali je ostala bez borbe za broncu.

U kategoriji do 78 kg Hrvatsku su predstavljale 23-godišnja Dubrovčanka Petrunjela Pavić i 25-godišnja Splićanka Karla Prodan. Pavić je u prvom kolu za suparnicu dobila vršnjakinju, Dominikanku Eiraimu Silvestre, aktualnu panameričku prvakinju, koja je nakon 88 sekundi borbe izvela pobjedničko bacanje (ippon).

Karla Prodan je u turnir ušla uvjerljivo. Nakon što je bila slobodna u prvom kolu, u drugom je trebala samo 46 sekundi za pobjedu protiv Cipranke Zanet Michaelidou. No, već u drugom nastupu ju je čekala bivša svjetska i europska prvakinja te aktualna osvajačica srebrne olimpijske medalje, 30-godišnja Francuskinja Madeleine Malonga. Prodan je bila ravnopravna suparnica, ali je jedan ‘wazari’ bio dovoljan francuskoj džudašici za plasman u četvrtfinale.

U četvrtak će na tatami i preostalo troje hrvatskih predstavnika. U kategoriji do 100 kg borit će se Zlatko Kumrić, a njegov suparnik u prvom kolu je Bugarin Boris Georgiev. U kategoriji preko 78 kg nastupit će Ivana Šutalo i Helena Vuković. Šutalo će krenuti od prvog kola, a prva suparnica joj je Poljakinja Kinga Wolszczak. Vuković je slobodna u prvom kolu, a u drugom će se boriti protiv aktualne dvostruke juniorske svjetske prvakinje, 20-godišnje Japanke Mao Arai.