Ana Viktorija Puljiz, 22-godišnja hrvatska džudašica, bila je blizu postolja na Grand Slam turniru u Astani, ali je na kraju završila kao peta izgubivši borbu za broncu.

U tom je susretu bolja od Puljiz bila Španjolka Ayumi Leiva Sanchez.

„Završila sam dan u Astani s petim mjestom. Imala sam suparnicu koju se stvarno moglo pobijediti. Prva greška mi se dogodila s Kineskinjom jer sam izgubila užasno glupo, onda sam se vratila kroz repasaž i izgubila od Španjolke. Novi bodovi su tu, ne znam koliko točno, ali sam trenutačno ipak tužna“, komentirala je Puljiz.

Puljiz je ranije imala četiri borbe, tri pobjede i poraz. U preliminarnom djelu natjecanja bila je bolja od Meksikanke Pauline Martinez, Uzbekistanke Site Kadambojeve i Južnokorejke Yerin Jung. Poražena je od Kineskinje Yeqing Zhu. Puljiz je petim mjestom osvojila 360 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

„Peto mjesto na Grand Slamu je jako dobar rezultat, to su novi bodovi za olimpijske igre i ponovno vraćanje unutar kvote. Nažalost, taktički su neke stvari loše odrađene u borbi za broncu, sugerirao sam sa strane neke druge stvari koje vjerojatno nije poslušala zbog cjelokupnog pritiska oko Olimpijskih igara. Dogodila se ta jedna greška gdje je izgubila borbu, jako dobro je radila cijeli dan. Sada se spremamo za idući vikend i za Svjetsko prvenstvo“, izjavo je Dragan Crnov, trener hrvatske džudašice.

U kategoriji do -57kg nastupila je Tihea Topolovec i završila natjecanje s pobjedom i porazom. Tijekom subote na tatami izlaze Katarina Krišto (-63kg), Iva Oberan (-63kg i Lara Cvjetko (-70kg).