DVOSTRUKA MJERILA Gradonačelnik Jakšić u samoizolaciji, a šef HSLS-a blizak HDZ-u u ‘pasivnom nadzoru’

16. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno DVOSTRUKA MJERILA Gradonačelnik Jakšić u samoizolaciji, a šef HSLS-a blizak HDZ-u u ‘pasivnom nadzoru’


Bjelovarski gradonačelnik i prvi čovjek HSLS-a Dario Hrebak danas je na svojoj Facebook stranici obavijestio javnost kako ne mora ići u samoizolaciju, jer je na sjednici saborskog odbora u srijedu bio dovoljno daleko od kolege Franka Vidovića za kojeg je kasnije potvrđeno da je zaražen koronavirusom. Hrebak u svojoj objavi tvrdi kako su ga zvali epidemiolozi iz Zagreba te kako mu je rečeno da ne mora u samoizolaciju, već u tzv. ‘pasivni nadzor’.

Zagreb: Hrebak na konferenciji o pravu građana da znaju gdje se troši njihov novac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, kako se slična situacija prije nekoliko mjeseci dogodila u Bjelovaru na sjednici Gradskog vijeća gdje je svim sudionicima vijeća određena dvotjedna samoizolacija, dok Hrebaku nakon testiranja na koronavirus iznimno nije. Bitno je spomenuti kako bi tada odlaskom Hrebaka u samoizolaciju premijer Plenković izgubio većinu u Saboru te ne bi bilo moguće potvrditi novu Vladu.

jaksic3

U isto vrijeme koprivničkom gradonačelniku i saborskom zastupniku Mišelu Jakšiću (SDP) koji se nalazio u istom društvu kao i Hrebak određena je samoozolacija, usprkos što zasada nema vidljivih simptoma.

Na kraju nameće se pitanje jesu li ovakve odluke Stožera uvjetovane objektivnim epidemiološkim razlozima ili se ovdje radi o još jednoj političkoj odluci gdje ipak za neke ne vrijede ista pravila.

Facebook Comments