Strašna tragedija zavila je u crno danas Kostanjevec Riječki, ali i cijelu općinu Gornja Rijeka gdje je noćas preminuo 16-godišnjak nakon što ga je njegov godinu dana stariji prijatelj udario u prsa. Tinejdžer se srušio na tlo, odmah je pozvana Hitna pomoć, no nije mu bilo spasa.

Do tragedije je došlo nakon što su se dvojica mladića, inače dobrih prijatelja, na igralištu ispred objekta u kojem su slavili rođendan jedne 18-godišnjakinje porječkali. Došlo je do naguravanja nakon čega je 17-godišnjak udario 16-godišnjaka, ovaj se srušio na tlo te preminuo.

Dvojica mladića zajedno su išla u školu u Varaždinu. Preminuli mladić bio je član DVD Sudovec u kojem su isto šokirani smrću svoga člana.

Kostanjevec Riječki: Mjesto gdje je na rođendanskog proslavi smrtno stradao 16-godišnjak

– Nažalost tragedija se dogodila. Poznavao ga jesam, bio je član DVD-a od malih nogu, natjecao se uvijek u dječjim ekipama, mladeži. Počeo je prošle godine za A ekipe vježbati i natjecati se. Bio je super, odličan, za pomoći, za bilo što – ispričao je za vecernji.hr jedan lokalni vatrogasac. Uhićeni mladić je inače iz susjednog sela.

U nedjelju oko 1.23 sati policija je postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Križevci da pružaju liječničku pomoć 16-godišnjaku u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom. Mladić je nakon pružene liječničke pomoći naknadno umro, izvijestila je policija, navodeći da je uhitila jednu osobu te kriminalistički istražuje okolnosti događaja. Uhićen je 17-godišnjak, prijatelj preminulog mladića.