Dvoje šefova tvrtke u stečaju sa slavonskobrodskog područja policija je osumnjičila da su utajom poreza i neurednim vođenjem poslovnih knjiga oštetili državni proračun za više od 700 tisuća kuna, a isti iznos nezakonito priskrbili sebi i svojoj tvrtki.

Iz brodsko-posavske policije u četvrtak su priopćili kako su nakon istrage oboje kazneno prijavili zbog utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnjiče 40-godišnjaka da, kao odgovorna osoba i direktor tvrtke u stečaju, tijekom 2019. i 2020. godine nije obračunavao, odnosno izbjegavao je plaćanje poreza u iznosu od oko pola milijuna kuna.

Također, vodio je poslovne knjige na temelju neuredne, nepotpune i nevjerodostojne dokumentacije, čime je otežao  preglednost poslovanja i materijalne imovine.

Za 47-godišnjakinjakinju, također direktoricu tvrtke u stečaju tijekom 2020. i 2021. godine, utvrđeno je da nije obračunavala prijave i uplate poreznih obveza u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna, a na isti način kao njen ‘partner’ postupala je i s poslovnim knjigama

Oboje su osumnjičeni da su navedenim gospodarskim zlouporabama oštetili državni proračun u ukupnom iznosu većem od 700 tisuća kuna.