Dvoje uhićenih hrvatskih državljana od 55 i 40 godina osumnjičeni su za više prijevara u iznosu od najmanje 27.810 eura, kojima su jednom muškarcu “pronašli ženu za udaju”, a jednoj ženi su “skidali uroke”, naveli su u četvrtak iz Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću

Gospićki ODO priopćilo je u četvrtak kako se dvoje hrvatskih državljana tereti da su na širem području Ličko-senjske županije počinili više kaznenih djela prevare, te su lažnim prikazivanjem činjenica stekli znatnu protupravnu imovinsku korist.

Osnovano se sumnja da su 55-godišnjak i 40-godišnjakinja od siječnja 2019. do veljače 2023. godine, 54-godišnjaku neistinito predočili da su mu pronašli buduću bračnu partnericu. Nakon toga osumnjičenica se 54-godišnjem muškarcu predstavljala lažnim imenom i obećavala mu sklapanje bračne zajednice, naveo je ODO.

Pri tom je tražila i novac te je oštećenik u više navrata predao osumnjičenicima ukupno 5.810 eura, vjerujući da su namijenjene njegovoj budućoj bračnoj partnerici, a osumnjičenici su taj novac zadržali za sebe.

Također 55-godišnjak i 40-godišnjakinja su osumnjičeni da su varali oštećene tzv. “skidanjem uroka”. Osumnjičena 40-godišnjakinja se od početka 2020. do kraja 2021. godine, predstavljala lažnim imenom i obećavala 57-godišnjakinji da će joj ‘skinuti uroke i djelovati protiv vradžbina’, za što je tražila novac i zlato, stoji u priopćenju.

Povjerovavši u to 57-godišnja žena je u više navrata osumnjičenicima predala iznos od ukupno 22.000 eura i zlatni nakit.