Dvojica muškaraca (25) i (59), koji su u dva odvojena slučaja na širem sinjskom području činili prometne prekršaje, a jedan od njih i vozio pod utjecajem alkohola, završili su svaki na po 15 dana u zatvoru, doznaje se u četvrtak u splitskoj policiji.

Prvi slučaj zabilježen je u utorak u 20,20 sati u Sinju, kada su policajci na državnoj cesti zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnji muškarac. Utvrđeno je da vozi u vrijeme dok mu je temeljem rješenja Općinskog prekršajnog suda izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama odveden je na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije od šest mjeseci.

“Sud je, obzirom da se radi o vozaču koji je više puta sankcioniran zbog prometnih prekršaja i da postoji bojazan kako bi mogao počiniti istovjetni prekršaj, odredio zadržavanje od 15 dana te je predan u zatvor u Splitu”, navoi policija.

Dan kasnije je policija oko 2,20 sati u mjestu Jabuka kod Trilja zaustavila vozilo kojim je upravljao 59-godišnjak, a vozio je pod utjecajem alkohola od čak 1.80 g/kg.

No, to nije jedini njegov prekršaj s obzirom da mu je istekla vozačka dozvola, za vrijeme vožnje kod sebe nije imao vozačku dozvolu ili potvrdu o podnesenom zahtjevu za njezino izdavanje, a nije imao ni prometnu dozvolu.

Utvrđeno je da je ostvario obilježja četiri teška prometna prekršaja, te je nakon istraživanja priveden na Općinski prekršajni sud. Kako je već sankcioniran zbog vožnje u alkoholiziranom stanju predloženo je da mu se odredi zadržavanje, te izricanje kazne zatvora i zabrane upravljanja vozilom.

Nakon dovođenja na sud izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 15 dana i novčana kazna u iznosu od 190 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije od tri mjeseca.