Vozilo je naletjelo na divljač na autocesti A6 između čvora Vrbovsko i čvora Bosiljevo II u smjeru Zagreba i vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat, pa iz Hrvatskog auto-kluba mole vozače za strpljenje.

Prometna nesreća dogodila se i na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Babina Greda i Županja, te se vozi jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);  Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most (DC106).

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak je državna cesta kroz Gorski kotar (DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće (LC58107) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom (I. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Večeras od 22 sata do 6 ujutro u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, stoji u priopćenju.