Zbog napada na dvojicu državljana Srbije, koji se dogodio u subotu uoči utakmice KK Zadar – KK Crvena zvezda MeridianBe, dvije osobe su kazneno prijavljene i predane pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u utorak Policijska uprava zadarska.

U priopćenju se navodi da su policijski službenici Policijske postaje Zadar jučer proveli kriminalističko istraživanje dvojice hrvatskih državljana u dobi od 21 i 26 godina koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja (zločin iz mržnje).

Sumnjiči ih se da su u subotu, 11. studenoga oko 20 sati, u gradskom naselju Voštarnici, lica prekrivenim majicama i maramama, fizički napali dvojicu državljana Srbije u dobi od 55 i 46 godina, uslijed čega je 55-godišnjak lakše tjelesno ozlijeđen, što je konstatirano u Općoj bolnici Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Obojica osumnjičenika jučer poslijepodne predani su u pritvorsku jedinicu PU zadarske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Vezano uz drugi događaj, u kojemu su također napadnuta dvojica državljana Srbije u dobi od 29 i 36 godina, u tijeku je kriminalističko istraživanje.

U nedjelju, 12. studenoga, kada se u Sportskom centru Višnjik igrala košarkaška utakmica između KK Zadar i KK Crvena zvezda MeridianBet, policijski službenici su prije, za i nakon održavanja javnog okupljanja poduzimali operativne mjere i radnje kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za njegovo neometano održavanje.

Do završetka utakmice u službene prostorije policije, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, privedena su dvojica hrvatskih državljana, jedan u dobi od 42 godina zbog alkoholiziranosti te drugi u dobi od 19 godina zbog pokušaja unošenja ili unošenja u sportski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad četvoricom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sva četvorica dovedeni su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz odgovarajući optužni prijedlog.

Zbog protupravnih ponašanja tijekom održavanja utakmice, jutros su u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena devetorica hrvatskih državljana, priopćila je PU zadarska.