U subotu 11. veljače u Vatrogasnom domu u Zablatju održana je 84. izvještajno-izborna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zablatje.

Predsjednik društva Goran Begović otvorio je 84. sjednicu Skupštine i pozdravio brojne  uzvanike  nazočne na Skupštini, među kojima su bili  Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Legrad Vladimir Piškor, Izaslanik Župana Koprivničko-križevačke županije Stjepan Behin, Inspektor zaštite od požara u DUZS-u gStjepan Lončar, Zamjenica zapovjednika JVP grada Koprivnice Jasminka Jakupec, Predsjednica općinskog vijeća Općine Legrad Snježana Kuzmić, član nekoliko DVD-a i kolekcionar vatrogastva Krešimir Juratović, kao i vatrogasci iz 16. Dobrovoljnih vatrogasnih društava  s kojima surađujemo, te predstavnici ostalih udruga koje djeluju u Zablatju.

Izvješće o radu društva podnio je zapovjednik Vlado Kovaček koji je podsjetio i pobrojao sve najvažnije aktivnosti društva tokom četverogodišnjeg perioda 2013. – 2016. god. Tajnik društva Nino Bukovčan podnio je financijsko izvješće za gore navedeni period. Izvješća su jednoglasno usvojena od članova Skupštine. Predsjednik društva, predložio je članovima Skupštine da glasovanjem daju razrješnicu članovima dosadašnjeg Upravnog i Nadzornog odbora, te su tom prilikom članovi Skupštine jednoglasno usvojili razrješnicu  dosadašnjim članovima navedenih odbora.

Nakon usvojene razrješnice uslijedila je najzanimljivija točka dnevnog reda, a to je bio izbor novog Upravnog odbora, Nadzornog odbora te izbor novog Predsjednika društva.  Jednoglasnom odlukom Skupštine,  novim-starim Predsjednikom  društva postao je Goran Begović, za Zapovjednika društva izabran je Vlado Kovaček dok je za Tajnika društva  izabran Nino Bukovčan. Novo izabrani tajnik društva, g. Nino Bukovčan  pročitao je prijedlog plana rada te prijedlog financijskog plana prihoda i rashoda društva za 2017. i 2018. godinu.

Plana rada te financijski plan prihoda i rashoda za 2017. i 2018. godinu jednoglasno su usvojeni od članova Skupštine. Članovi društva primili su spomenice za 10., 30. i 40. godina dobrovoljnog rada u DVD-u. Podijeljene su i diplome za zvanje  ”Vatrogasac I klase” polaznicima tečaja, a iste im je uručio Predsjednik VZO Legrad Vladimir Piškor.

Na kraju Skupštine prisutnima su se obratili i uvaženi gosti, Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Legrad Vladimir Piškor i Izaslanika Župana Koprivničko-križevačke županije Stjepan Behin, koji su veoma pohvalno govorili o dosadašnjem radu društva, zahvalivši se svima na veoma dobroj suradnji.


2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

prigorski.hr/Krešimir Juratović

foto: Krešimir Juratović