Glavni vatrogasni zapovjednik i predsjednik VZG-a Koprivnica Slavko Tucaković prisustvovao je primopredaji opreme koja je stigla u Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad.

Naime, DVD Starigrad iz dva izvora financiranja nabavio je opremu vrijednu 191.412,50 kuna, odnosno 25.404 eura, a radi se o osobnoj zaštitnoj opremi, agregatu, motornoj pili i ostaloj opremi koja će služiti operativnim vatrogascima iz Starigrada na intervencijama. Prvi izvor financiranja ukupne vrijednosti 137.462,50 kuna, odnosno 18.244,41 eura odnosi se na Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (FSEU.2022.MUP.)“ u okviru operacije „Zamjena vatrogasne i IKT opreme DVD-a Starigrad oštećene prilikom uklanjanja posljedica od potresa“.

Isto tako, DVD Starigrad je na temelju organizacije i provedbe pokazne vježbe “Starigrad 2022.” od Hrvatske vatrogasne zajednice ostvario pravo na financiranje opreme u vrijednosti 53.950 kuna te je nabavljeno deset kompleta osobne zaštitne opreme. Oprema iz oba izvora financiranja nabavljena je od dobavljača tvrtke KL Protektion.

Željko Cvrtila, predsjednik DVD-a Starigrad, prilikom primopredaje zahvalio je glavnom vatrogasnom zapovjedniku na podršci Hrvatske vatrogasne zajednice.

– Obje nabave proveli smo do kraja i zahvaljujem svima koji su sudjelovali. Oprema je potrebna kako bismo učinkovito rješavali sve intervencije na koje ćemo izlaziti, a osim one koju smo dobili putem Javnog poziva, tu je i deset kompleta osobne opreme za gašenje šumskih požara, odnosno požara otvorenog prostora. Osim kombija koji je u društvo stigao lani, ovo je najveća nabava opreme do sada u društvu – rekao je predsjednik Cvrtila.

I Hrvoje Blažeković, zapovjednik DVD-a Starigrad, kazao je kako je ponosan na svoje društvo koje je po opremi na najvišoj mogućoj razini. – Kao i do sada, radi ćemo na prezentaciji opreme i radu s operativnim članovima kako bismo u svakom trenutku bili spremni reagirati na bilo kakvu potrebu – kazao je zapovjednik Blažeković.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković naglasio je kako ljude treba opremiti i zaštititi na intervencijama. – Nabava ove opreme rezultat je rada DVD-a Starigrad, ali i gradske Vatrogasne zajednice. Dobro smo opremljeni i moramo raditi s ljudima, posebno djecom i mladima. DVD Starigrad od osnutka radi dobar posao, od onih koji su počinjali, pa sve do novih generacija i to govori dovoljno o ovom društvu – kazao je zapovjednik Tucaković.

Na primopredaji je sudjelovao i Zvonimir Legemec iz tvrtke KL Protektion koji je društvu zaželio puno uspjeha u radu te zahvalio na povjerenju u nabavi.

dvd starigrad nova oprema (8)1 (1)dvd starigrad nova oprema (7)1 dvd starigrad nova oprema (3)1 dvd starigrad nova oprema (6)1 dvd starigrad nova oprema (4)1dvd starigrad nova oprema (5)1

dvd starigrad nova oprema (1)1