DVD Luka obilježilo 75 godina uspješnog rada: ‘Društvo je bogatije za 16 novih vatrogasnih kompleta’

31. prosinca 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno DVD Luka obilježilo 75 godina uspješnog rada: ‘Društvo je bogatije za 16 novih vatrogasnih kompleta’


Dobrovoljno vatrogasno društvo Luka djeluje od 1946. godine te ove godine ima 75 godina uspješnog rada. Predsjednik Društva je Mijo Mijatović, a zapovjednik je Željko Grgoić. Društvo danas broj 50-ak članova, od čega je 18 operativaca.

Na prigodnoj svečanosti koja je organizirana u povodu nabavke vatrogasne opreme, bili su nazočni Damir Tomljenović, dožupan Zagrebačke županije, Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te Damir Fašaić, pročelnik ureda za gospodarstvo i EU fondove Zagrebačke županije.

luka vatrogasci (3)

DVD Luka je bogatije za 16 novih vatrogasnih kompleta – 5 kompletnih navalnih odijela, te 11 kombinezona za gašenje na otvorenom. Tim povodom, upriličen je prigodni domjenak kako bi se zahvalili na pomoći gradu Vrbovcu i Zagrebačkoj županiji.

– Naša Županija najjača je u Hrvatskoj jer broji 21.000 vatrogasaca. Za njihov rad izdvaja se godišnje više od pet milijuna kuna – od toga samo za djelatnost Zajednice oko 4,5 milijuna. Nisu to mala sredstva, ali vi ih svojom aktivnošću i požrtvovnošću zaslužujete i zato će Županija vatrogascima na pomoći biti i ubuduće – rekao je Damir Tomljenović.

Tim povodom Mijo Mijatović, predsjednik DVD-a kazao je kako mu je drago što su prepoznati kao važni čimbenici u protupožarnoj zaštiti i zato hvala Gradu Vrbovcu i Županiji na potporama.

luka vatrogasci (2)

– Pet kompleta nas košta 35.300 kuna, od čega je Županija pomogla s 33.000 kuna. Za 11 kombinezona smo izdvojili 9350 kuna, a Grad nam je pomogao s 5000 kuna. Već iduće godine moramo nabaviti novije navalno vozilo te u gradnju novih garaža, jer sadašnje uskoro postaju dio dječjeg vrtića, koji Grad treba urediti upravo u Luki – naglasio je.

Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te izaslanik Denisa Kralja gradonačelnika grada Vrbovca napomenuo je kako je ulaganje u opremu i ljude prioritet.

– Svaka uložena kuna u to višestruko se vraća. Vjerujem da ćemo već do ljeta iduće godine nastojati riješiti i pitanje novijeg navalnog vozila jer DVD Luka, drugo naše najvažnije društvo (uz Vrbovec) to zaslužuje – kazao je.

luka vatrogasci (1)

Za kraj je dodao kako je jučer bila godišnjica potresa u Banovini te podsjetio da su upravo oni iz Vrbovca bili prvi na licu mjesta i pomagali unesrećenima.

– Tim povodom je Županijska zajednica dobila i pismena priznanja, među kojima su i za vas, Lučane. Hvala vam na toj požrtvovnosti u svoje, ali vam i prenosim zahvale Petrinjaca na pomoći koju ste im lani pružili – zaključio je.

Zahvalnice JVP Petrinje i VZG Petrinje dobili su DVD-u Luka, njihov zapovjednik Željko Grgoić, te još dvojica vatrogasaca.

Dragan Vicković/prigorski.hr