DVD Ljubešćica je u subotu proslavio velikih 90 godina rada i djelovanja. Proslava je započela primopredajom i blagoslovom nove zastave, a nastavljena je svečanim mimohodom centrom općine te svečanom sjednicom DVD-a, javljaju iz županijske uprave.

Izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, saborski zastupnik Siniša Jenkač naglasio je kako mu je zadovoljstvo svjedočiti svim uspjesima DVD-a Ljubešćica.

DSC08792

– Mladi su garancija da će Dobrovoljno vatrogasno društvo imati buduće seniore, buduće aktivne vatrogasce i da je ispred njega sigurna budućnost. Odlično ste opremljeni i imate podmladak zbog čega je pred vama svijetla budućnost – kazao je Jenkač dodavši kako su vatrogasci u gradovima, a pogotovo u općinama jedina operativna društva koja u svakom trenutku mogu biti pomoć građanima.

DSC08831

Predsjednik DVD-a Dario Horvatić istaknuo je kako i u budućnosti, kao i dosad očekuju dobru suradnju sa svim društvima.
– Cilj nam je što više mladeži uključiti u naše društvo, pošto nas je ova epidemija korone na neko vrijeme malo zaustavila. Okupili smo mladu ekipu, svjesni da na mladima svijet ostaje – rekao je Horvatić.

Da Općina uvijek stoji iza svog DVD-a potvrdio je i načelnik Nenad Horvatić koji je naglasio kako je njihova pomoć uvijek bila opipljiva.

DSC08844 kopija

– Mi smo kao Općina u protupožarni centar uložili 2,7 milijuna kuna, dok nam je država pomogla s 300 tisuća kuna, a u proteklih 15 godina 2.350.000 kuna je uplaćeno iz općinskog proračuna na račun DVD-a. Isto tako Općina u potpunosti plaća sve troškove održavanja ovog doma, tako da Dobrovoljno vatrogasno društvo ima u nama partnera, a to potvrđuju i ove brojke – rekao je Horvatić.