DVD-ima Komuševac, Gornji Draganec i Dapci odobreni su potraživani nastali troškovi (DVD-u Komuševac i DVD-u Draganec u cjelokupnom iznosu) za nabavu uništene opreme na intervencijama nakon potresa 28. prosinca 2020.

Društva su podnijela prijave na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova, financiran iz Fonda solidarnosti EU, u sklopu Jednostavne izravne dodjele bespovratnih financijskih sredstava.

DVD Komuševac ostvario je 13.497,50 eura, DVD Gornji Draganec 13.477,32 eura i DVD Dapci 5.957,41 eura sredstava.

S ranije dodijeljenim sredstvima Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Čazme i DVD-u Općevac- Palančani, vatrogastvu na čazmanskom području iz ranije spomenutog Fonda dodijeljeno je ukupno više od 100.000 eura.

Gradonačelnik Dinko Pirak u srijedu 17. svibnja posjetio je DVD Komuševac, kako bi im čestitao na uspješno provedenom natječaju u pripremi kojega im je, kao i drugim dvama DVD-im, pomogla Razvojna agencija Čazma. Zahvaljujući dodijeljenim sredstvima, DVD Komuševac nabavio je 8 kompleta interventnih odjela te manje radne strojeve i alate, nužne prilikom vatrogasnih intervencija. Time je obnovljen inventar DVD-a nakon dugog niza godina.

DVD Komuševac u zadnjih je nekoliko godina povećao članstvo te sada broji oko 35 odraslih pripadnika te 20-ak djece, za što je većim dijelom zaslužan predsjednik Dario Perčec.

– U rad našeg Društva uključeni su, osim članova, i roditelji djece Uspjeh nam nije na prvom mjestu, iako se za njega uvijek trudimo, ali najvažnije nam je da se djeca druže i da se vatrogastvo u našem selu ne ugasi, rekao je Perčec.

– U manjim mjestima ponekad su dobrovoljna vatrogasna društva jedine udruge koje organizirano rade s djecom i mladima. U današnje vrijeme, kad većina ljudi bez naknade svoje vrijeme ne daruje nikome, dobrovoljni vatrogasci i dalje su svjetla točka u našem društvu, osobito oni koji rade s najmlađima, istaknuo je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Kako bi još poboljšali uvjete rada u DVD-u Komuševac, nužno je obnoviti krovište doma, za što će se pobrinuti Grad Čazma koji je, prije nepune dvije godine, pomogao i pri uređenju unutrašnjosti doma, odnosno postavljanju podnih obloga.