Policijski službenici Policijske postaje Čazma dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjom hrvatskom državljankom sa zagrebačkog područja i 31-godišnjim hrvatskim državljaninom sa zadarskog područja zbog sumnje da su zajedno počinili dva kaznena djela razbojništva na štetu 47-godišnjaka s čazmanskog područja.

Naime, u subotu, 26. veljače, oko 20.00 sati, 43-godišnjakinja je svojim osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka odvezla oštećenog na poljski put u Derezi gdje je 31-godišnjak prišao vozilu i uporabom tjelesne snage od oštećenog nasilno uzeo novčanik i nakit u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su njih dvoje na gotovo identičan način u svibnju prošle godine počinili razbojništvo na štetu istog 47-godišnjaka, a što on tada nije prijavio. I tada ga je 43-godišnjakinja odvezla na nenaseljeni dio prometnice između Dereze i Cerine gdje mu je 31-godišnjak tjelesnom snagom ukrao nakit i sat u vrijednosti preko 30 tisuća kuna, a što je potom predao 43-godišnjakinji.

Počinitelji su jučer, 27. veljače uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, izvijestili su iz policije.