Đurđica je oduševila goste posebnim receptima. Pogledajte što je pripremila.
Predjelo: Pileća banana
Piletina u tortilji
8 tortilja
0,5 kg pilećeg filea
Ulje za prženje
Vrhnje
Majoneza
Peršin
Češnjak
Začini
Priprema:
Pileći file izrezati na trakice i marinirati u začinima dan prije.
Tortilju prerezati na četvrtine i svaku trakicu umotati u četvrtinu tortilje. Pribosti čačkalicom.
Pržiti u vrućem ulju.
Vrhnje, majonezu, peršin, češnjak, sol i papar staviti u blender, sve zblendati da se poveže i zatim staviti na hlađenje.
Gotove tortilje umakati u umak.
Glavno jelo: Đurđina šnicla
0,5 kg svinjskog buta
Jaja
Brašno
Mrvice za pohanje
4 dcl bijelog vina
Peršin
Češnjak
Krumpir
Priprema:
Šnicle tući, posoliti, popapriti, spanirati i zatim pržiti u vrućem ulju da porumene s jedne i druge strane.
Zatim ih staviti u dublju tepsiju i zaliti vinom, posipati sjeckanim peršinom i češnjakom te sve zajedno peći u pećnici dok vino ne ishlapi.
Krumpir skuhati i nakon toga preliti vrućim maslacem i začiniti.
Desert – Kardinal Franjo
Biskvit:
10 jaja
500g šećera u prahu
6 žlica brašna
2 vanili šećera
Prašak za pecivo
Krema:
0,5 l slatkog vrhnja
500 g maskarpone sira
18 dag šećera u prahu
Džem od borovnica
Priprema:
Napraviti smjesu od 5 bjelanjaka i 18 dag šećera u prahu i vanili šećera.
Druga smjesa sastoji se od 5 žumanjaka, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna i žličicu praška za pecivo.
Na tepsiju staviti masni papir i premazati ga margarinom te smjese staviti u vrećice i crtati jednu bijelu pa jednu žutu crtu jednu do druge.
Staviti u pećnicu da se suši na 160 stupnjeva pola sata.
Gotove pečene biskvite premazati džemom i na to raširiti kremu od tučenog slatkog vrhnja i mascarponea.
Gotov kolač posipati šećerom u prahu.