Jesen je u punom jeku, dani su sve hladniji, drveće je ogolilo svoje grane, ali djeca iz odgojne skupine Iskrice Dječjeg vrtića Maslačak nastavljaju s provedbom svojih projekata i aktivnosti.

S obzirom na hladne dane Iskrice su se upitale što je s brojnim životinjama u šumi? Kako bi saznali odgovor na ovo pitanje krenuli su u istraživanje. Zaključili su kako ljudima hladnoća nije prepreka za življenje jer žive u toplim kućama i stanovima, no nekim životinjama itekako jest – nije im lako prehraniti se i preživjeti u prirodi.

Saznali su kako neke ptice odlaze u tople krajeve, a neke ostaju u svojim gnijezdima i po obližnjim poljima i parkovima traže hranu. Gledajući razne video zapise saznali su kako je put do toplih krajeva jako dugačak, ali i opasan. Životinje u šumi vrijedno pripremaju svoje stanove, sakupljaju hranu i spremaju se za zimu, a neke za zimski odmor.

S odgojiteljicama su ponovili sve nazive životinja, slagali njihove slike i naučili nazive njihovih nastambi. Zatim su djeca sama izgradila nastambe u građevnom centru.

Cijeli tjedan nastavili su čitali razne slikovnice vezane uz šumske uz pjesmu i likovne radionice. Odgojiteljice su djeci ponudile razne zagonetke vezane uz životinje koje su vrlo uspješno i brzo rješavali.