Za kraj uspješnog projekta Šuma vrtićarci iz odgojne skupine Jagodice, Dječjeg vrtića  Maslačak odlučili su sa odgojiteljicama posjetiti Planinarski dom Kamenitovac, javljaju iz gradske uprave.

Njim su se na izletu pridružili i prijatelji iz skupine Zvjezdice. Djeca su bila vrlo uzbuđena jer se većina njih po prvi puta vozila autobusom. Dolaskom u Planinarski dom dobili su upute i kartu kako bi se što bolje orijentirali u šumi. Šetali su dječjom stazom koja je sadržavala nekoliko postaja kao što su “sunčana livada” i “medin izvor”.

Pratili su ucrtanu stazu na karti i markacije na drveću, a to su bili bijeli ježići i šape. Promatrali su i osluškivali predivnu prirodu oko sebe. Djeca su saznala da se nalaze na Bilogori te da je najviši vrh Bilogore je vrh Rajčevica.

Vidjeli su razne vrste drveća, gljive, biljke, kukce, mirisali i osluškivali zvukove u šumi. Nakon duge šetnje po šumi smjestili su se u dom i odmorili umorne noge uz ukusan ručak.

Djecu je najviše obradovalo poučno dječje igralište na kojem su proučavali kartu Bilogore, slagali veliku okretnu slagalicu i promatrali jelenjake. Osim ugodnog druženja i zabave naučili su i neka osnovna pravila ponašanja u planinama; sa sobom trebamo uvijek imati dovoljno tekućine, nositi adekvatnu obuću i odjeću, ne skretati sa staze i pratiti markacije, ne uznemiravati životinje, ne trgati biljke i ne ostavljati smeće u prirodi.

Umorni od planinarenja, no puni dojmova i lijepih uspomena vratili su se u vrtić.