Dolazak proljeća vrtićanci iz dječje odgojne skupine Lavići Dječjeg vrtića Maslačak obilježili su istraživanjem prirode, sijanjem sjemenki i sadnjom cvijeća.

Uz enciklopedije i knjige o prirodi saznali su koji su to sve vjesnici proljeća, a s odgojiteljicama su uživali u šetnji prirodom i njenim bojama. Dolazak proljeća pozdravili su i odlaskom u šumu Borik gdje su sudjelovali u proljetnoj ZELENOJ ČISTKI. Kroz svakodnevne likovne aktivnosti igrali su se bojama proljeća i slušali proljetne pjesme.

U svojoj su vrtićkoj grupi u prozirne čaše sijali sjemenke graha i bundeve te su svakodnevno mogli promatrati kako se biljka razvija i raste. Ozbiljno su shvatili zadatak te se dobru brinu o biljkama, zalijevaju ih i drže na toplom i na suncu.

Lijepo vrijeme iskoristili su za šetnju do đurđevačkog rasadnika gdje su vidjeli sadnice i cvijeće koje ukrašava naš grad i okućnice. Nabavili su i cvijeće s tržnice koje su zajedno s odgojiteljicama posadili na svojoj terasi u cvjetnjake te tako pozdravili proljeće. Biljke će djeca po završetku projekta ponijeti kući te ih posaditi u vrtu te tako uživati u njihovim plodovima.

đurđevac vrtićanci (1) đurđevac vrtićanci (3) đurđevac vrtićanci (4) đurđevac vrtićanci (5) đurđevac vrtićanci (6)