Javna vatrogasna ustanova Đurđevac uspješno je osigurala bespovratna financijska sredstva iz fonda solidarnosti Europske unije, javljaju iz đurđevačke gradske uprave.

Jedanaest vatrogasaca s tri vatrogasna vozila JVP-a Đurđevac sudjelovali su na sanaciji posljedica od potresa na području Sisačko-moslavačke županije te su zajedno ostvarili više od 430 radnih sati u raznim zadaćama.

Temeljem odrađenih aktivnosti JVP Đurđevac je javljanjem na raspisani poziv osigurala 126 tis. kuna bespovratnih sredstava, a sredstva će se  iskoristiti za nabavu novih vatrogasnih interventnih odijela i opreme kako bi se zamijenila stara koja se koristila na odrađenim intervencijama.

Zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić u Ministarstvu unutarnjih poslova u Zagrebu potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava-

– Javna vatrogasna postrojba Đurđevac kontinuirano ulaže sredstva u nabavu nove i moderne opreme, vozila i edukaciju vatrogasaca koje financira iz uspješnih prijava na raspisane natječaje. Nova oprema će našim vatrogascima olakšati djelovanje na vatrogasnim intervencijama te u konačnici pružiti veću sigurnost našim građanima. Nadam se da će biti manje požara i intervencija, te da se ista neće puno koristiti, ali važno je uvijek biti u pripravnosti- rekao je Matija Markešić.