Učenici prvih razreda Osnovne škole Đurđevac ovaj tjedan su sa svojim razrednicima posjetili grad Zagreb i njegove znamenitosti.

Kako javljaju iz Grada Đurđevca, prvo su posjetili Zoološki vrt grada Zagreba gdje su kroz igru upoznavali biljne i životinjske vrste. Učenici su bili oduševljeni lavovima koje su mogli vidjeti izbliza te vodozemcima: gušterima, kornjačama, krokodilima, zmijama i drugim životinjama. Upoznali su i neke nove životinjske vrste koje do sada nisu imali prilike vidjeti.

Zatim su posjetili MiniPolis – interaktivni grad za djecu koji čini četrdesetak minijaturnih kućica u kojima se djeca upoznaju s više od 50 zanimanja.

Podijeljeni u skupine, krenuli su u iskustvenu avanturu upoznavanja različitih zanimanja. U edukativno osmišljenim kućicama koje su minijaturizirane replike stvarnog svijeta, djeca u njima kroz igru otkrivaju što žele biti kad odrastu. Tako su učenici ubrzo postali policajci, liječnici, piloti, frizeri, prodavači, poštari, znanstvenici, soboslikari, vatrogasci, stomatolozi, veterinari, novinari, automehaničari i mnogi drugi.

Za sve skupine organizirana je i Prometna radionica u kojoj su učenici ponovili o vrstama prometa, sudionicima u prometu te poštivanju prometnih znakova i ponašanju u samom prometu. Osjetili su kako poštivati prometna pravila vozeći se biciklom, romobilom i mini automobilima poštujući i ostale sudionike u prometu.

Nakon četverosatnog boravka u MiniPolisu i ručka polako su krenuli krenuli kući bogatiji za nezaboravno iskustvo, dojmove i uspomene.