Prošli tjedan Veteranskom centru Podružnici Šibenik predani su likovni radovi nastali na 10. likovnoj radionici Peski-Art 2022. Đurđevac u sklopu projekta Podravina svojemu generalu, kojeg udruga Peski-Art Đurđevac provodi u čast rođenog Đurđevčana i heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.

U Šibenik je putovalo šesnaest članova organizatora i gostiju projekta, a posjeta Šibeniku započela je odavanjem počasti hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na šibenskom Gradskom groblju Kvanj, kod kojeg su se pridružili i general Mladen Markač i ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Šibenik Goran Pauk.

20230602_111318_800x600

U Veteranskom centru priređen je prijem za goste iz Đurđevca, a dobrodošlicu su poželjeli domaćin Goran Pauk i glavni ravnatelj Veteranskog centra i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja RH Tome Medveda, general Josip Lucić. Ovom prilikom dogovorena je daljnja suradnja organizatora projekta Podravina svojemu generalu i Veteranskog centra.

Postavljena je improvizirana izložba likovnih radova u mansardi Veteranskog centra te je uslijedila i službena primopredaja. Nakon uvodnog govora, predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka prezentirao je nazočnima ciljeve i način provođenja projekta Podravina svojemu generalu i razloge zašto je mjesto darovanja likovnih radova upravo Veteranski centar u Šibeniku te zahvalio sudionicima, pokroviteljima i domaćinima, kao i generalu Mladenu Markaču i svima koji su doprinijeli da se projekt uspješno provodi. General Josip Lucić ovom je prilikom zahvalio na donaciji te izrazio zadovoljstvo što su likovni radovi darovani upravo Veteranskom centru.

20230602_114553_800x600

Potpisom Darovnice koju su potpisali u ime darovatelja predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka a u ime primatelja ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Šibenik Goran Pauk, likovni radovi su zatim i službeno predani Veteranskom centru u Šibeniku.

Uslijedio je zajednički ručak i druženje domaćina i gostiju, a nakon službenog završetka posjete Veteranskom centru slijedilo je razgledavanje središta Grada Šibenika naročito znamenite katedrale Svetog Jakova.

20230602_111114_800x600

Udruga Peski-Art Đurđevac zahvaljuje svima koji su putovali, generalu Mladenu Markaču na dolasku u Šibenik, Gradu Đurđevcu na podršci te agenciji Podravina Express Tours.