Večeras je održana 17. sjednica đurđevačkog predstavničkog tijela. Gradonačelnik Hrvoje Janči rekao je kako je bio raspisan natječaj za prodaju zemljišta u poduzetničkoj zoni, a javila se tvrtka Bauwerk Boen iz Đurđevca.

-Oni su u našoj poduzetničkoj zoni već nekoliko puta povećali broj zaposlenih i prihode poslovanja te proizvodnju. Trenutni prostor im više nije adekvatan za proizvodni proces, ni operativno ni logistički te ima treba novi prostor za normalno funkcioniranje.

janci

Grad ima parcele za sve poduzetnike koji žele dodatno investirati i ovo je pozitivan primjer dobrog planiranja poduzetničkih zona. Najavljuju se i nova zapošljavanja, a nova površina je veća od 4 hektara, a dosad je tvrtka u svojem vlasništvu imala 10 hektara – rekao je Janči i istaknuo kako je najavljeno 15 novih radnih mjesta.

Predsjednik Vijeća Željko Lacković rekao je kako Grad ima potrebne resurse za širenje poduzetnika u zonama. -Najveća tvrtka u Đurđevcu sa svjetskim renomeom Bauwerk Boen kontinuirano ulaže u razvoj gospodarstva i to je vidljivo na broju zaposlenih i izvrsnih primanja – poručio je Lacković.

lackovic