Đurđevac: Predsjednica posjetila deve, utvrdu Stari grad te se družila s osnovnoškolcima i građanima na trgu

14. prosinca 2017. Autor: prigorski.hrFoto & VideoĐurđevac: Predsjednica posjetila deve, utvrdu Stari grad te se družila s osnovnoškolcima i građanima na trgu

Brojni Đurđevčani su s veseljem dočekali predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar -Kitarović. Prepun trg građana i osnovnoškolaca koji su preplavili novootvoreno klizalište s nestrpljenjem iščekivali su njezin dolazak.

Na Trgu sv. Jurja ispred grada domaćina predsjednicu je dočekao saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, gradonačelnik Hrvoje Janči te Marijan Ružman, potpredsjednik Županijske skupštine.

Nakon trga, predsjednica je posjetila Hrvatsku Saharu gdje su ju spremno ugostile deve Dina, Đurđica, Tomica, Romeo, ali i svi ostali stanovnici naše sahare. Predsjednici se ipak najviše sviđao Tomica koji je spremno pozirao za selfi. U sahari su je dočekali i vrtićarci iz Maslačka koji su se predsjednici pridružili u hranjenju deva.

Nakon druženja s devama, uputila se do utvrde Stari grad gdje su joj dobrodošlicu u Grad Picoka poželjeli članovi povijesne postrojbe Đuroki i kapetan grada Željko Kožarić koji ju je pozvao na 50. Picokijadu.

Osim povijesne postrojbe dobrodošlicu joj je poželjela i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, predsjednica Gradskog društva osoba s invaliditetom Barbara Fuček – Leško i Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ.

Predsjednica je obišla i multimedijalnu turističku atrakciju, Interpretacijski centar Picokijade gdje je prikazana bogata kulturna i povijesna baština Đurđevca.

durdevacdurdevac1durdevac3durdevac2durdevac4durdevac6durdevac7durdevac5

prigorski.hr

Facebook Comments