Na održanojsjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno dali suglasnost ravnateljici muzeja Editi Janković Hapavel za potpis ugovora kako bi Đurđevac već u travnju bio domaćin još jednog inozemnog izložbenog projekta – izložbe Henrija de Toulousea-Lautreca pod nazivom Svjetla Moulin Rougea.

Ova nova poslastica za ljubitelje umjetnosti opet će istaknuti Đurđevac na mapi kulturnih događanja u Hrvatskoj, pa i šire.

Nakon što je izložba Hundertwasera i Hasegawe polučila veliki uspjeh i dovela tisuće ljudi u Muzej Grada Đurđevca stiže nam izložba Henrija de Toulousea-Lautreca. Naime, radi se o izložbi istaknutog francuskog umjetnika, Henrija de Toulousea-Lautreca, koja do sada u ovom obliku nije održana u Hrvatskoj. Bio je majstor prenošenja pokreta i atmosfere uz samo nekoliko poteza kista ili pera. Lautrec je koristio slične tehnike da prikaže duh Pariškog života 1890-ih. Slikao je glazbene kavane i kabaree, dvorane i njihove zvijezde izrazitog karaktera, cirkus, bordele i hipodrome.

Muzej je za izložbu dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je uz pozivnicu poslana svim osnovnim i srednjim školama, pa se očekuje i veliki broj organiziranih školskih dolazaka.

-S obzirom na veliki interes javnosti za bogato i raznovrsno stvaralaštvo ovog poznatog umjetnika očekuje se da će i ova izložba zabilježiti i rekordan broj posjetitelja. Očekujemo da će se troškovi izložbe u cijelosti pokriti od sponzorstava i prodanih ulaznica- istaknuo je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Izložba obuhvaća devedesetak radova, a biti će otvorena od 21. travnja do 31. listopada 2023. godine.