Dunja pripremila večeru kao u restoranu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu!

10. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak Dunja pripremila večeru kao u restoranu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu!


U petak navečer u showu ‘Večera za 5 na selu’ ekipa se okupila u Kaštel Lukšiću kod domaćice Dunje Topšić Bašić na posljednjoj ovotjednoj večeri.

S obzirom na to da je Dunja tijekom tjedna bila vrlo zahtjevna gošća, njezini su protukandidati imali visoka očekivanja od finalne večere pa se domaćica zaista potrudila da ih impresionira. Za predjelo je ponudila domaće kiflice s namazom od slanutka i paštetom od dimljenih kozica i lososa.

Dunja predjelo (1)

„Vizualno je baš dobro izgledalo, baš sam zadovoljan“, pohvalio je Jakov, a i Vjera je imala sličan komentar: „Okus predjela je bio odličan, kiflice fantastične, baš kao i humus i pašteta!“ S druge strane, Marija i Sandra nisu bile oduševljene namazima, ali su pohvalile Dunjine kiflice.

Dunja predjelo2 (1)

Kao glavno jelo Dunja je poslužila pašticadu od janjetine s punjenim njokima, što je opet bilo lijepo prezentirano na tanjuru pa su svi pohvalili odličan izgled jela.

„Vizualno jako atraktivno, ne bi se ni restoran postidio za takav tanjur“, pohvalio je Jakov, dok je Sandri i Mariji meso bilo pretvrdo, ali je zato Vjera bila oduševljena: „Njoki su bili dobri, smotuljci isto, ali janjetina me iznenadila jer nikad nisam jela takvu pašticadu.“

Od deserta su svi imali najveća očekivanja baš zbog toga jer Dunji ni jedan desert u tjednu nije bio točno po njezinom guštu. Dunja je i sama priznala da je „najveći sladokusac na svijetu“, pa je tako za desert pripremila male Pavlove torte za koje je Vjera tražila repete, a Jakovu je kolač bio – presladak.

Dunja desert

Na kraju večere domaćica je sve iznenadila poklonima i pjesmom, pa je Dunjina večera završila u veselom tonu. Kada je stigao red na ocjenjivanje, Vjera joj je dala desetku jer joj je sve bilo odlično, a Marija devetku jer joj namazi nisu bilo po volji. Jakov joj je dao ocjenu 8 jer mu se nije svidio desert, a Sandra ocjenu 7 jer nije bila zadovoljna s mazalicama i mesom. Tako je Dunja ukupno zaradila 34 boda, što nije bilo dovoljno da prestigne pobjednicu tjedna Sandru.

Sandra se smije

„Nisam očekivala pobjedu, iznenađena sam. Mislila sam da će Jakov pobijediti jer mi je njegova večera bila jedna od boljih. Nagradu ću potrošiti na fotelju za sebe i još neke sitnice“, otkrila je Sandra.

Dunja bodovi

Idući tjedan show ‘Večera za 5 na selu’ odlazi u Moslavinu, a kakvi će se specijaliteti ondje kuhati i tko će biti najbolji kuhar tjedna – pratite od ponedjeljka do petka od 20 sati na RTL-u!