Dugo Selo ima novog ginekologa, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio mu ključeve novog automobila

26. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dugo Selo ima novog ginekologa, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio mu ključeve novog automobila


Ginekološka ambulanata u ispostavi Doma zdravlja u Dugom Selu konačno ima svog liječnika koji je dobio novi automobil. Naime, Zagrebačka županija ima cilj popunjavanja deficitarnih radnih mjesta u ispostavama domova zdravlja u Dugom Selu, Samoboru, Ivanić-Gradu i Vrbovcu.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian zahvalio je Zagrebačkoj  županiji i županu Stjepanu Kožiću na ovom činu. -Dom zdravlja mora imati ono što imaju bolnice u gradovima, dakle ono osnovno. Grad Dugo Selo i dalje će sufinancirati specijalistiku i nadam se da će Županija dodatnim mjerama uspjeti zadržati te ljude, jer oni prvenstveno odlaze, ne zbog novaca, već zbog uvjeta. -kazao je Panian.

stjepan kozic u sugom selu - 09

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uvodno je napomenuo kako Hrvatskoj nedostaje preko 2000 liječnika, ali Zagrebačka županija ima niz mjera kojima stimulira nove liječnike na specijalizaciju, subvencionira kredite, stanove, najam, ali i daje vozilo na korištenje na 24 sata.

-Šest puta smo raspisivali natječaje za ginekologa u Dugom Selu i konačno smo dobili dr. Tomislava Kulaša, kojemu se zahvaljujem što je došao ovdje i čime smo riješili jedan veliki nedostatak. -istaknuo je Kožić te najavio kako će od idućeg mjeseca raditi i nova pedijatrica u Samoboru, a potrebno je riješiti pedijatra za Vrbovec i Ivanić Grad.

stjepan kozic u sugom selu - 11

-Značajna sredstva ulažemo iz proračuna za specijalizante te smo ovog časa ugovorili specijalizaciju za devet liječnika, a za što smo osigurali 1,3 milijuna kuna godišnje. Imamo i 16 specijalista koji se financiraju iz EU fondova i vjerujem da ćemo popuniti onaj broj specijalista koji je gradovima potreban. -rekao je Kožić.

stjepan kozic u sugom selu - 07

Dr. Tomislav Kulaš kazao je kako je sretan što je odabrao ovaj Dom zdravlja te da se nada kako će pomoći u zdravstvenoj zaštiti žena i trudnica. -Ovaj automobil će mi puno pomoći u poslu te se ovom prilikom zahvaljujem Zagrebačkoj županiji i Domu zdravlja Zagrebačke županije na ovoj poticajnoj mjeri. -kazao je dr. Kulaš.

stjepan kozic u sugom selu - 02 stjepan kozic u sugom selu - 12 stjepan kozic u sugom selu - 10 stjepan kozic u sugom selu - 08 stjepan kozic u sugom selu - 06 stjepan kozic u sugom selu - 05 stjepan kozic u sugom selu - 04 stjepan kozic u sugom selu - 03

Facebook Comments