Dubrovčani i gosti Novu godinu dočekali na Stradunu

1. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Dubrovčani i gosti Novu godinu dočekali na Stradunu


Dubrovčani i njihovi gosti, njih ukupno oko šest i pol tisuća, Novu su 2022. godinu dočekali na Stradunu uz koncert glazbenih skupina Vatra i Silente te uz spektakularni vatromet, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

“Na dobro vam došla 2022. godina. Neka vam donese puno zdravlja u sreće. Hvala 2021. što je otišla. Uživajte i živjeli!”, poručio je Franković.

Dubrovački doček održan je s epidemiološkim mjerama jer se u ograđeni prostor pred pozornicom moglo ući samo s valjanom COVID potvrdom.

Program dočeka počeo je u petak na Staru godinu Dječjim dočekom uz Domenicu na Stradunu, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo i Gradske glazbe Dubrovnik ispred crkve sv. Vlaha.

U subotu 1. siječnja 2022. godine navečer slijedi koncert klape Rišpet na Stradunu, dok će se u hotelu Rixos Premium održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Marca Tarduea uz glazbenice Maju Grgić, Luciju Pećar Končić i Tanju Ruždjak.

Prema informaciji gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku u hotelskom i privatnom smještaju novogodišnje blagdane provodi oko šest i pol tisuća gostiju, većinom iz regije, a otvoreno je dvanaest hotela.

(Hina)