Dubravka Oraić Tolić Križevčanima predstavila “Peto evanđelje”

9. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Križevci Dubravka Oraić Tolić Križevčanima predstavila “Peto evanđelje”


U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci sinoć je održano predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić “Peto evanđelje” . Organizator događaja bilo je Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, a predsjednica Matice Renata Husinec bila je uvodničarka i moderatorica susreta.

Knjigu je predstavila autorica Dubravka Oraić Tolić. Naime, radi se o prvom je suvremenom književnom putopis u Hrvatskoj s tematikom posjeta biblijskim mjestima i Izraelu. Putopis je zamišljen kao mozaik osobnih dojmova, mini-eseja iz povijesti religije i sakralne arhitekture, neobičnih pojedinosti iz putne svakodnevice, autobiografskih sjećanja i lirskih zapisa. Knjiga je podijeljena na male eseje i pripovjedne medaljone koje pričaju tri vodiča te zapise koje ispisuje autorska pripovjedačica u ime grupe (kolektivno „mi“), u ime sebe i supruga (partnersko „mi“) i u svoje osobno ime (autorsko „ja“).

Predstavljanju su, između ostalih prisustvovali, preč. Stjepan Soviček, župnik župe sv. Ane, i Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca.

peto evandjelje01 peto evandjelje02 peto evandjelje03 peto evandjelje04 peto evandjelje05 peto evandjelje06 peto evandjelje07 peto evandjelje08

peto evandjelje08

prigorski.hr

Facebook Comments